Till startsida
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Annika Olsson programansvarig för Jämi

Nyhet: 2009-01-14

Genusforskaren Annika Olsson tillträder tjänsten som programansvarig för uppdraget till Nationella sekretariatet för genusforskning att ge stöd åt statliga myndigheters arbete att integrera jämställdhet i sin verksamhet.

- Jag ser fram emot att arbeta med ett uppdrag som på olika vis kommer att synliggöra den potential som finns i jämställdhetsarbete – både att vidareutveckla de verksamheter som statliga myndigheter bedriver och organisationerna i sig.

Annika Olsson är sedan 2003 lektor vid Centrum för genusstudier, Stockholms universitet, och är sedan 2007 koordinator för Gender Helpdesk som drivs på uppdrag av Sida. Hon disputerade 2002 i litteraturvetenskap på avhandlingen Att ge den andra sidan röst, som behandlar den svenska rapportboken mellan 1960 och 1980 och frågan om att ge röst åt grupper som saknar röst i det offentliga samtalet.

2007 gjorde Annika Olsson på uppdrag av Nationella sekretariatet för genusforskning en kartlägga i vilka institutionella miljöer genusforskning bedrivs i Sverige. Kartläggningen resulterade i rapporten Genusforskning pågår.

Annika Olssons presentationssida, Centrum för genusstudier, Stockholms universitet

Annika Olssons presentationssida, databasen Greda (Gender Researchers Database)

Genusforskning pågår: En kartläggning av i vilka institutionella miljöer forskning inom genusfältet bedrivs i Sverige (Rapport 2/07)

AV:

© Göteborgs universitet Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakt

| Karta

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?